Les causes de l'Epilèpsia són múltiples i tots estem exposats a patir una crisi en un moment o altre de la nostra vida.
Algunes de les possibles causes poden ser : genètiques, problemes durant l'embaràs, tumors cerebrals, infeccions, traumatismes crani- encefàlics, alcoholisme, etc.
ElP4 és el nom d'un gen del cromosoma 11 el qual van descobrir un grup de científics de la Universitat de Columbia (Nova York ) el passat 2009. Hi va haver ressó a les publicacions mèdiques i científiques i a la premsa una breu pinzellada.
Junt amb altres gens és el responsable de l'Epilèpsia de Roland ( 1 de les 20 classes d'Epilèpsia ) en els nens. Una malaltia que sol aparèixer en la infància (dels 3 als 12 anys ) i que pateix un 2% de la població.
El gen es va aïllar després de fer un estudi genètic amb 32 famílies afectades comparant els resultats amb un total de 255 persones sanes segons va publicar L'Eupean Journal of human genètics.
Tot i que ara s'està treballant a nivell molecular la perspectiva de poder adaptar un millor tractament fa pensar en una millor qualitat de vida per aquests nens i els seus pares. Els estudis van encaminats a buscar la mutació exacta d'aquest gen, causant del transtorn, el qual també podria estar implicat en altres transtorns com el dèficit d'atenció i hiperactivitat.
Actualment els tractaments per l'Epilèpsia són : la cirurgia i els medicaments farmacològics.
Què pot desencadenar una crisi en pacients ja diagnòsticats i amb tractament?
- Estímuls fotoelèctrics ( discoteques)
- Deprivació del son ( dormir poc )
- Consum d'alcohol
- Saltar-se la medicació
Després d'una crisi. Recomanacions :
- Estar al seu costat en la fase d'estupor i desorientació fins que arribi algú que se'n faci càrrec ( familiars, amics, sanitaris )
- Si la crisi no dura més de 5 minuts no cal anar a l'hospital ni d'urgències excepte si la pacient està embarassada.
- Al cap de 24-48 hores o menys la persona torna a fer vida normal
- Les hores posteriors a l'atac se'n diuen de "ressaca" i predomina el mal de cap i un cert alentiment dels reflexos similar a la "ressaca" que pateixen moltes persones afectades de migranya o després d'una ingesta alcohòlica ( la típica borratxera ).
Juliane Heinemann - Do You See Me?
8 comentaris:
Segueixo amb atenció aquests darrers posts Joana, fer-ne divulgació ens acosta més a les persones que ho pateixen i als familiars també.
Gràcies.
Jo també et segueixo, reconec que no en se res, ho vull aprendre.
Un petó gran Joana.
Sóc del parer que a les escoles hauríem d'explicar coses bàsiques de salut, salut en general i salut mental , confio en que arribarà un dia en que la medecina trobi encara més solucions per aquesta i altres malalties...gràcies Joana!
L'Elfri té raó, tots n'hauríem de saber més. N'anem aprenent! Gràcies!
Ja t'ho vaig dir, però et torno a agrair aquest esforç pedagògic. Està molt bé que tots n'anem aprenent mica en mica. La ciència té coses bones quan ens ensenya a entendre millor certs trastorns i saber què cal fer en cas de topar amb un d'aquests.
Ja val la pena saber-ne una mica més. Si no ho pateix algú que ens és aprop, mai acabem de saber-ne res.
Gràcies, Joana!
*Sànset*
Hola! Primer cop que passo per aquí... el títol de les entrades m'ha cridat l'atenció! Trobo que és una síntesi prou bona d'aquesta malaltia, i que les indicacions a nivell pràctic són d'allò més correctes.
Pel que sé, a més a més de la "ressaca", aquestes hores post-ictals (post-crisi) també cauen en l'amnèsia... tot i que sembla que el malalt ja està recuperat de la crisi, l'endemà t'adones que no recorda gaire res del que va passar durant les hores següents.
El món de la neurologia és extens i desconegut... fins i tot pels que s'hi dediquen, que encara tenen molta feina per fer!!
Salutacions!
"Tots estem exposats a patir una crisi en un moment o altre de la nostra vida". Sóc hipondríac. Em costarà dormir avui.
Publica un comentari a l'entrada