Live is short,eat dessert first! ( Viure és curt,menja les postres primer!)

dimarts, 26 d’agost del 2008

L'hortet

És temps d'albergínies, carbassons, cogombres, tomates, pebrots i bitxos, pastanagues...

Els noguers i les figueres estan verds, encara. Falten unes 3 setmanes per a començar a abastar els primers fruits de tardor... Aquí, a la cantonada.





Com cuineu aquestes verdures?

S'admeten receptes.

Les penjaré al post!

19 comentaris:

Striper ha dit...

T'enviare receptes pero aixi a primera idea perque no iuna musaka veien aquestes albergínies, encara que posis carn tambe poden ser de verdures pots aprofitar mes verdures d'aquestes. Bon pofrit.

Sergi ha dit...

Jo no cuino cap d'aquestes verdures, però ja tinc ganes que arribin els fruits de tardor, i la tardor en si. Unes castanyes al caliu, per escalfar les mans i delectar el paladar... que sé, que sí, que en tinc ganes!

Clint ha dit...

Ostres, doncs jo les verdures darrerament m'encanten passades per el wook amb una mica de salsa de soja...però l'esbarginia enfarinada molt primeta i cruixent...amb la resta amanida!

Mira que en son de bonics aquests cistells de vímet!

Petons de tardor? encara no, que fa solet!

MeTis ha dit...

sense dubte una parrillada de verdures. no engordeix i amb formatge de cabra estan bonisimes.

salutacions.

Rita ha dit...

Feia anys que no veia un cistell d'aquest ple de verdures acabades de collir. Quina enveja, Joana! Aquí és força difícil que et facin un regal tan preuat com aquest...
Sóc poc cuinera i la meva cuina és molt senzilla i tenint en compte que tot és tan fresc i tendre, em decantaria pel que diu en clint, saltades al wook.

Anònim ha dit...

i és que m'encanta veure la gent que sap de què és época... jo collia garrofes en aquesta época...

gatot ha dit...

amb les tomates, ja ho saps joana, a part de la conserva tradicional -perquè no es dona a l'abast- queda fantàstica la melmelada (no deixa de ser una fruita!)

esbergínies.... enfarinades i fregides com diu en clint, farcides de carn -has provat de farcir-les amb calamar o sèpia i musclos?- i els bitxos en fresc i els que sobren guardats en oli, com els pebrots -millor al natural!-...
:P

els carbassons... l'any passat els vaig fer farcits, fent receptacles i treïent la polpa... queden amb aspecte de "sushi" i els pots fer amb diferents farciments...

com que sé que ets bona cuinera, no et cansaré enviant receptes que ja coneixes... si alguna proposta és nova, fes-m'ho saber i te la envio detallada; però fa dies que no cuino...

petons i llepades!

Anònim ha dit...

A mi, com que les verdures m'agraden totes i fetes de qualsevol manera també, estic d'acord amb totes les dites pels blocaires.

Per participar amb les diferents maneres de cuinar amb el contingut d'aquest cistell de vimet, jo potser feria amb els carbessons una crema.Que és molt sencill de fer,ràpid i encertar per l'estiu.Ês pot menjar tan fret com tebi.

Apa joanita !, quina sort que tens de gaudir d'aquest hortet, eh?

Petons hortalans, nyerra !!!

Anònim ha dit...

una coca de trempo, una crema de carabassó, pebres i alberginieres al forn tallades a tires molt d'oli i pa moreno, tumbet amb llom....uf moltes receptes d'estiu. Tomàtigues seques son molt males de fer..per desprès durant l'hivern fer un pa amb oli i tomàtigues seques ummmmm com m'agraden
besades tomatigueres amb pessics

Lucrècia de Borja ha dit...

Podries fer: musaka, paté d'albarginies, espencat, crema de carabassons, gaspatxo, pisto, wok de verdures...

si vols qualsevol recepta m'ho dius.

ciber-besets gastronòmics

nimue ha dit...

buaaaaaaaah! jo no vull que s'acabe l'estiuuuuu!!!! :(((

res ha dit...

coca de trempó
200g de farina de rebosteria
75ml d’oli
40g de saïm
50ml d’aigua (per a la massa)
20g de llevat de forn
75ml d’aigua (per al llevat)
tomàtigues, pebres i cebes al gust
pebre coent

dissolem en un tassó el llevat amb l’aigua (50ml) remenant bé.
posem en un bol la resta de l’aigua, l’oli, el saïm i el llevat ja dissolt, mesclant-ho bé amb la mà. afegim la farina i amassem fins que aconseguim una pasta homogènia.
untem la llauna amb oli, amb l’ajut d’un paper, i hi estenem la massa. deixem estovar (forn aturat) la massa durant una hora i mitja.
preparem el trampó, tallant el pebre mallorquí, la ceba i la tomàtiga, al nostre gust. la ceba es posa a part dins un plat amb una mica de sal perquè tregui l’aigua. en haver passat uns deu minuts premsem amb la mà la ceba i ja eixuta la mesclem amb el pebre i la tomàtiga.
en haver passat el temps d’estovar la massa, hi estenem el trampó a sobre. afegim una mica de pebre coent i enfornem la massa a 200ºC a mitja alçada amb foc endalt i abaix, una mitja hora controlant que la massa quedi daurada per abaix. vigileu les voreres per veure si està a punt.

Barbollaire ha dit...

Pebrots, cebes, tomàquets i albergínies en escalivada.

Albergínies i carbassons, tallats ben fins a la brasa sobre una llosa (p.ex.)

Albergínies obertes per la meitat i farcides de carn, la "polpa" de l'albergínia i gratinades....

Ja em rumiaré alguna altre (amanides a part)

Petonets dolços, nina :¬)*******

Mestra Lluna ha dit...

amb la pastanaga, el cogombre i el tomaquet, una amanideta ben fresca ara a l'estiu.
I de segon el carbassò, les albergínies i els pebrots a la parrilla.
Els bitxos.... jo els guardaria per fer quelcom ben picant.
Espero que hagi anat be les vacances Joana.
Petons

Àlex Gómez Ribera ha dit...

La meva mare, aquestes verdures, ara les sol fer a la brasa, queden molt bones!

Àlex

Jobove - Reus ha dit...

fes una sanfaïna, posant-hi patata, cobreixes un vol de vidre fins dalt amb ella ho gratines amb un bon formatge i al forn uns minuts fins que el formatge es dori, ja em diràs el qué

petons

iruNa ha dit...

El que es diu cuinar, cuinar... no cuino. Més aviat acostumo a menjar-me aquestes verdures o fresques o a la planxa, amb un rajet d'oli d'oliva verge extra i una mica de sal d'herbes.
Ens diràs com les cuines tu? jeje
una abraçada!

Mikel ha dit...

no em barrufen gens les verdures.

el paseante ha dit...

Jo faria una escalivada amb albergínia i pebrot (suposo que la saps preparar). Passaria lleugerament per la paella el peix que més t'agradi (jo ho faig amb lloms de bacallà). En una safata poses un llit d'escalivada, i damunt el peix pintat amb una mica d'allioli, i ho poses a gratinar al forn. És fàcil de fer.

També podries fer una papillota de verdures i peix. Però aquesta ja és una altra recepta, i encara he de cobrar la primera :-)