Això és un Festival de Verdures
Striper - Mussaka - Albergínies farcides de carn i/o verdures
Xexu - Castanyes al caliu ( falten uns dies per les castanyes... )
Clint - Verdures passades pel wook amb salsa de soja
Albergínia enfarinada i fregida. Cruixent...
Amanides
Metis - Parrillada de verdures amb formatge de cabra
Rita - Verdures saltades al wook
Gatot - Conserva i/o melmelada de tomata
Albergínies enfarinades i fregides, farcides de carn o peix
Bitxos i pebrots en fresc :)
Carbassons farcits
Supertramp - Crema de carbassó
Kpitana - Coca de trempó, crema de carbassó
Pebrots i albergínies al forn tallades a tires , oli i pa moreno
Tumbet amb llom, tomàtigues seques per l'hivern...
Lucrècia de borja i bairén - Mussaka, paté d'albergínies, espencat
Crema de carbassons, gaspatxo, pisto, wook de verdures
Cesc - Garrofes...
Nimue - ...
Barbollaire - Escalivada, Albergínies i carbassons ,tallats ben fins a la brasa sobre una llosa
Albergínies obertes per la meitat i farcides de carn, la "polpa" de l'albergínia i gratinades...
Amanides
Lluna nova - Amanida de pastanaga, cogombres i tomàquets
Carbassó , albergínies i pebrots a la parrilla
L'espia - Verdures a la brasa
Iruna - Verdures fresques o a la planxa amb un rajet d'oli d'oliva verge extra i sal d'herbes
Té la mà maria - Samfaina de verdures amb patata. Tot gratinat amb un bon formatge per sobre
Mikel - No saps el que et perds .... :)
Carme Fortià - Amanida d'enciams variats, canonges, bacon, panses, avellanes, tomates cherri i formatge de cabra gratinat sobre una torrada de pa.
Kpi - Coca de trempó amb les verduretes tallades més petites!
Albanta - Amanida amb espinacs tendres, formatge de cabra, xocolata amarga ratllada i regat amb oli d'oliva i vinagre de mòdena.
Paseante - Lloms de bacallà pintats amb allioli i escalibada. Papillote de verdures i peix.
Pas a pas
mq:
coca de trempó 200g de farina de rebosteria75ml d’oli40g de saïm50ml d’aigua (per a la massa)20g de llevat de forn75ml d’aigua (per al llevat)tomàtigues, pebres i cebes al gustpebre coentdissolem en un tassó el llevat amb l’aigua (50ml) remenant bé.posem en un bol la resta de l’aigua, l’oli, el saïm i el llevat ja dissolt, mesclant-ho bé amb la mà. afegim la farina i amassem fins que aconseguim una pasta homogènia.untem la llauna amb oli, amb l’ajut d’un paper, i hi estenem la massa. deixem estovar (forn aturat) la massa durant una hora i mitja.preparem el trampó, tallant el pebre mallorquí, la ceba i la tomàtiga, al nostre gust. la ceba es posa a part dins un plat amb una mica de sal perquè tregui l’aigua. en haver passat uns deu minuts premsem amb la mà la ceba i ja eixuta la mesclem amb el pebre i la tomàtiga.en haver passat el temps d’estovar la massa, hi estenem el trampó a sobre. afegim una mica de pebre coent i enfornem la massa a 200ºC a mitja alçada amb foc endalt i abaix, una mitja hora controlant que la massa quedi daurada per abaix. vigileu les voreres per veure si està a punt.
Imatge de google
Gràcies a tots i a totes!!!
18 comentaris:
És que t'hem d'estimar per força, noia! :-)
Je Je que bo. A mi m'ha cautivat ñlo de la Coca de trempó. Ah no se per que..
bona feina i quina gana, ja tens tema per un llibre de cuina que son els que mes se venen
petons a tots
Puc agafar-ne un tros? Ara m'ha obert la gana!
I la teva de recepta?
Mare meva, quin festival!. Molt bona iniciativa!
jo no sòc gaire bon cuiner, però m'encanta menjar verdures. Si us sobra cap plat...
ara ja no tens excusa per no cuinar les verdures. tens menu per dues setmanes de tira.
Coions, nena, aquesta coca de trempo ha de fer resuscitar un mort!! I a un viu, alegrar-li la vida una bona estona. Quina iniciativa més saludable que has tingut, gràcies!
Petons i fins aviat.
Ooohhh!!! que xulo Joana, és genial. Una bona manera de conèixer una faceta més de tots plegats i de descobrir noves receptes culinàries! I la coca, fa molt bona pinta eh?!
una abraçada!
Jo, sentint-ho molt, és d'aquells plats que declinaria menjar, i em sabria greu, perquè té bona pinta, però jo no puc amb les verduretes. Potser em menjaria la coca i apartaria les verdures, això si.
Ohhh! quin munt de receptes boníssimes!
Si vols el pastís de carbassó...
ostres quina colla de cuiners. Jo em nomino per fer de comensal!
bé també puc portar el vi.
Rita,
:)
Striper,
Jejeje..
Té la mà,
I carets !
Clint,
Tot arribarà... :)
Dess,
Gràcies i bentornat!
Jesús Mª,
Agafa el que més et vingui de gust!
Metis,
Ningú té excusa!!
Aguarelix,
Petons saludables i bentornat!
Iruna,
Així aprenem... :)
Xexu,
Home! Que les verdures són antioxidants i porten fibra i no engreixen i...
Carme,
No quedis i envia-me-la. La penjaré! :)
Strip,
De fet crec que t'ha tocat! Portar el vi. Gràcies! Serà benvingut!
I què tal una bona aminada amb enciams variats, canonges, bacon, panses, avellanes, tomates cherri, i formatge de cabra gratinat sobre una torrada de pa per sobre! mmmmmm em sembla que ja sé què soparé!
ei ei que em puc agafar un tros....un suggeriment en tornar fer la coca talla la verdura més petita ja veuràs que t'agradara encara més... quina pinta quin festival de verdures....
Arribe tard, però t'aporte la meva:
Amanida amb espinacs tendres, formatge de cabra, xocolata amarga ratllada i regat amb oli d'oliva i vinagre de mòdena
Que aprofite!!!
Carme F,
Una amanida mooolt energètica!
Kpi,
Fet! Gràcies!
Albanta,
Me l'apunto. ;)sobretot amb la xocolata!
Publica un comentari a l'entrada