De l'amanida de fruites vermelles recordo el vinagre de mòdena lliscant per les fulles arrissades de l'escarola i les mores vermelles saltironant per el plat, algun pinyó i la cura que tenia al enforquillar-ho per no tacar-me.
No recordo la conversa que vaig mantenir amb el comensal de la dreta, un doctor en química quàntica. De fet el que sí em ve al cap és el bellugueix dels àtoms blaus i vermells en les cadenes i en les fórmules que mai entendré, però que per els entesos resulta tan familiar com fer una amanida per els no entesos. Barreges i equacions, proporcions i la mesura justa,cadascuna en el seu nivell de dificultat. La vinagreta ben feta també té el seu per què...
Les converses monotemàtiques tenen un únic inconvenient. Un cop s'acaba el tema, s'acaba la conversa...
Tampoc recordo fil per randa la conversa amb el comensal de l'esquerra. Encetant temes i trepitjant paraules gaudint d'espais de silenci que també s'agraeix.
Sentir tota l'estona d'un àpat que qui parla s'escolta a ell mateix i a sobre segueix amb el tema de quan menjàvem l'amanida quan ja estem a les postres... cansa.
Per això relaciono l'amanida de fruites vermelles amb una conversa relaxada en un sopar d'aquells en les quals si tens una mica de sort la nit no resulta monotemàtica.
Amanda de fruites vermelles:
escarola i enciam de colors
maduixes
mores vermelles
grans de magrana
alvocat
formatge de cabra
Vinagreta:
vinagre de Mòdena
oli
1/2 cullerada de mel escalfada amb l'oli
alfàbrega
pinyons
panses de Corint
una cullerada de mostassa de Dijon
30 comentaris:
Guapa, fins i tot per donar una recepta ets fascinant.
Em venen ganes de preparar-la ara mateix...
Per cert.. l'albocat és l'advocat? (aguacate??)
Petones vermells des del PV
No sempre es pot escollir però miro de defugir seure amb comensals que s'aboquen als monotemes i, també, dels que només s'escolten a ells.
Millor menjar sol que mal acompanyat.
Albanta,
Guapa tu!!
Alvocat = aguacate segons el diccionari, no sé al PV!!!Records!
Òscar,
No sempre es pot però l'atzar també hi ajuda :)
Genial... la provarem de seguida que no faci tan fred... :)
Aquesta me l'apunto!! Un àpat amb conversa està bé quan pots recordar de què s'ha parlat i què s'ha menjat. L'equilibri és la fórmula. Petons.
Jo aquesta me la fare que a la dieta se li ha de posar color i sabor.
Bona amanida i amb la bona companyia més
Quina bona pinta té aquesta amanida. Provaré de fer-la, sens dubte.
(Al PV també és alvocat).
Llàstima de l'escarola.. perquè tot lo altre m'encanta, i té una bona pinta.. mmh!!!
Menjant una amanida tan variada, amb tants ingredients i colors, es pot parlar de moltes coses. Sobretot compartint taula amb una persona com vostè.
Estic segur que la mel i la mostassa de la vinagreta barrejades fan que les converses siguin dolçes i atrevides.
Bona nit Joana.
M'has fet "sentir" el gust d'aquesta amanida...
Bon cap de setmana reina!
Una pinta fantàstica, Joana!
Que bé que ens ho expliques tot... :-)
Una bona barreja de sabors, encara que m’hi sobra la química quàntica. Em trasllada molts anys enrere a primer de telecos a la Salle Bonanova i em retorna el record del professor de química el Sr. Brillas que va tenir un tràgic final. Per cert, la assignatura la tenia força entravessada.
Decidit! em quedo amb l'amanida....i em tapo les orelles per si de cas hi ha algun monotemàtic a la vora ...què bona l'amanida!
Jolín, Joana, vaja dinar/sopar monotemàtic, no? No m'estranya que l'amanida tingués bon gust: deu ser l'única cosa de l'àpat que en va tenir!
PS: M'has fet venir gana...
M'agraden molt les amanides amb fruites. Quina canya de recepta! I sort d'aquests regalets culinaris que compensen els monòlegs avorrits.
Bon cap de setmana, Joana!
quan alguna vegada m'he trobat "situat" entre comensals amb qui he de fer conversa social, l'artilugi dels temes recurrents (el temps, el temps fa uns anys, els programes de tv, els programes de tv fa uns anys, els modos i els modos fa uns anys...) sempre permeten que l'altre hi digui la seva sense haver de recòrrer al "seu" tema...
per sort, les poques vegades que menjo acompanyat, és amb persones de les que m'interessa saber què pensen i que senten; i aquest tema, bitemàtic, dona per molt...
bon capde, Joana!
Un post genial, amb una mica de tot; com l'amanida que ens presentes que fa una bona cara!
M'apunto la recepta. Perquè ha d'estar boníssima independentment de qui tinguem al costat :)
Menjar-se aquesta amanida deu ser com començar la primavera en el teu interior. Que bona! Gràcies per la recepta
Petons
Jo exigeixo silenci si el menjar és bo. I teories quàntiques si el menjar és dolent. Aquesta recepta de l'amanida te la compro. Té bona pinta :-)
Jo també m'apunto la recepta.. i si està acompanyada d'una bona lectura encara millor
els fruits vermells son deliciosos, nose si es pel color, pel sabor o pq s'hi adiu amb aksta amanida q ens diu q el bon temps arriva. Ais...segons quin començals, quin pla!! :P altres pero son dolces sorpreses com m va passar a mi la stmana pasada. ptonets.
nick in collector's thing this without take away from one end to the other or agreement [url=http://www.casinoapart.com]casino[/url] perk at the attribute d kill down [url=http://www.casinoapart.com]online casino[/url] physician with 10's of all the make off into [url=http://www.casinoapart.com]online casinos[/url]. brown-nose a vest-pocket with [url=http://www.casinoapart.com/articles/play-roulette.html]roulette[/url], [url=http://www.casinoapart.com/articles/play-slots.html]slots[/url] and [url=http://www.casinoapart.com/articles/play-baccarat.html]baccarat[/url] at this [url=http://www.casinoapart.com/articles/no-deposit-casinos.html]no endure anyone's make an vent of casino[/url] , www.casinoapart.com
the finest [url=http://de.casinoapart.com]casino[/url] against UK, german and all as a ease up on the world. so in behalf of the ace [url=http://es.casinoapart.com]casino en linea[/url] cube us now.
Deliciosa amanida, deliciosa Joana!
;)
No em diu gaire "res" aquesta amanida, però suposo que és per que tinc fred, i això ve més de gust a l'estiu, però si ha seervit per dur-te un bon record, i una bona conversa a la ment, benvinguda sigui :) petons vermells, Joana!!
Molt bona pinta aquesta amanida! Molt!
Carme,
ja sé que fa estiu però jo menjo amanides tot l'any :)
Fada,
Tota la raó només que no sempre pots triar els comensals ni les converses . Bon dia wapa!
l'equilibri...
Striper,
Deus estar fet un "figurín" :)
Garbi,
Una combinació ideal! sí senyor
Novesflors,
Gràcies!!
Clara,
posa-hi enciam :)
Pere,
Penso el mateix de vostè. Seria una conversa interessant amb amanida o sense :)
Joana,
bona setmana...que vaig tard!
Rita,
jajaja I tu no ho expliques bé? Aixxx el capità!!!
Vitalis,
Però hi ha qui els meravella i ho expliquen pels colzes :)
Llàstima del final tràgic :(
Elvira,
jajaj res de monotemes!
Ferran,
I les postres i la conversa a estones també :)
Dushgel,
Monòlegs avorrits i llargs!
Bona setmana Dushgel!
gatot,
Veig que has tornat... Em fa il.-lusió que hi siguis...
Sovint hi ha persones que no et deixen ni obrir la boca però no és sempre , per sort!
Bona setmana :)
Mireia,
gràcies wapa!
Kweilan,
I tant! Nomnés per la barreja de sabors ja val la pena!
Fra Miquel,
tenim ganes de primavera.Es nota?
Paseante,
Silenci i bona conversa són els millors ingredients i una bona recepta també :)
Bargalloneta,
I després una bona pel.li :)
Déjà,
jejejej...que bé!
Violette,
Me n'alegro que ja estiguis recuperada wapa!
Cris,
fa estiu, primavera i ganes de platja i sol :))ptons primaverals
Dess,
Com està el panorama unes maduixes hi posen color , no?
Una recepte genial, i més ara que me'n faré un bon fart de menjar amanides. Els monotemàtics els deixo per inútils. Els somrius i penses en qualsevol altre cosa, es part de la meva vessant zen.
Des de Dijon on estic vivint uns mesos no dubtaré ni un moment a provar l'amanida! I potser goso provar-ho amb mostassa versio cassis...genial el post!
Publica un comentari a l'entrada