Live is short,eat dessert first! ( Viure és curt,menja les postres primer!)

dissabte, 22 de març del 2008

" Bodies " i " Cossos "


La màquina més perfecte sens dubte és el cos humà.

La precisió en l'execució de les ordres cerebrals, les reaccions químiques en cadena, el ritme acompassat, el fluxe constant, la irrigació de cada una de les cèl.lules corporals... La distribució dels estímuls elèctrics, tèrmics , sensitius... Un món fascinant que frega la perfecció.

Sempre m'ha interessat saber com funciona la maquinària per dins. Aquest rellotge que, com el temps, sense pressa però sense pausa, avança.

Barcelona acull aquesta exposició, única a Espanya, de " Bodies ...The Exhibition "

Un viatge per l'interior del cos humà amb unes explicacions científiques i anatòmiques a l'abast de tothom.

Una exposició pedagògica i educativa que ens permet veure com som per dins i fer-nos adonar de la fragilitat d'allò més preuat : la vida.

Totalment recomanada.


*********



Dansa, colors, coreografies, llum i so. Això és Bollywood. Un espectacle musical que es representa al teatre Tívoli fins el 23 de març.

" La història del cinema indi, des dels inicis fins a la modernitat".Una barreja de danses rituals on s'alternen el hip-hop i el breakdance.

Un espectacle electritzant, energètic, amb un vestuari digne del conte de les mil i una nits.

Ballarins, dansaires i actors es barregen per oferir-nos una sincronització de moviments que represenrten ni més ni menys que l'estat d'ànim dels protagonistes d'una història basada en fets reals: L'origen del cinema a Bombai.

I recordeu: El cos...sempre en moviment... que no se'ns rovelli"




26 comentaris:

Montse ha dit...

Bodies no m'atrau especialment, em fa molt de iuiu pensar que són morts de veritat i no veig congruència entre aquesta exposició i el fet d'haver hagut de treure el negre de Banyoles del museu Darder. Però és cosa meva, és clar! (de la gent que conec que l'ha anat a veure, la majoria opinen que està molt bé i només uns quants diuen que no val la pena)... però jo no hi aniré.

Quant a Bollywood... ja no em dona temps, però aquí si que hi hauria anat!

Bona Pasqua, reina mora!

DooMMasteR ha dit...

Jo tenia pensat anar-hi demà! Gràcies per la teva opinió :-)

Anònim ha dit...

Aquesta visita la tinc pendent...però em fa una mica de "repelús"...amb una mica de sang i ja em marejo...no se que passaria amb cosos així.
Permet-me un apunt, no serà tant perfecta si es va oxidant, no? :P
Un petó ben dolç.

Striper ha dit...

La expocisio la vaig veure i em va semblar magnifica desde el punt de vista didactic, sobre lo segon he vist el vido, i molt be.

Joan de Peiroton ha dit...

M'agrada també l'estile Bollywood, bé depen de les pelicules, clar...quant a l'exposició "bodies" , no estic tan segur! Bones festes!!!!

Anònim ha dit...

ho havia sentit a comentar iduen que resutla interessant, ja ens ho explicarem!

Sergi ha dit...

Ara fas funcions d'agenda cultural? Això dels Bodies ja he dit en altres llocs que no em fa gens de gràcia. I Bollywood... què vols que et digui...

Toy folloso ha dit...

Hi ha òrgans que no creuen amb gaire precisió les ordres del cervell. Quan els mana quietut, s´esvaloten, i a voltes, quan caldria acció es poden quedar bloquejats.
El cor.
Per exemple.
Ja saps que ho fa això.
Perqué rius?.
T´en fots?.
(Aquest comentari l´hauria d´haver signat anónim).

merike ha dit...

Vídeo interessant, m'agrada!

zel ha dit...

La meva fillola l'ha anat a veure i diu que Psèèèè, però és clar, es veu que li posava més morbo, la noia...
La múusica, guai!!!!

Estàs en plena forma? mitjana? psèèè????? Com totes, reina, vinga, endavant! Muacks!

Jo Mateixa ha dit...

M'alegro molt que t'hagi agradat Bodies, a mi em va encantar quant hi vaig anar :-)

Com anem d'ànims bonica??

Un petonas ben gran!!!!!

Rita ha dit...

De bon començament que no em va fer cap gràcia aquesta expo. Hi ha massa coses en les que no estava d’acord: la principal, que fossin morts de veritat, que a més, es contradeia directament, tal com diu l’Arare, amb l’assumpte del negre de Banyoles. D’altra banda el concepte totalment lucratiu: el preu de l’entrada, 20 €, l’horari, fins les 10 de la nit. Tampoc sé si els morts van donar cap tipus de consentiment en ser exposats així. El cas és que no hi he anat i no hi aniré. Sé, però, de gent que hi ha anat i n’està contenta, ja ho diuen, “para gustos, colores”.

Ben tornada i bona setmana, maca!

Àlex Gómez Ribera ha dit...

No hi he anat. Però tinc curiositat, no ho nego. Crec que seria interessant per conèixer com funcionem nosaltres per dins.

Àlex

Rita ha dit...

Passat per l'illa, joana, hi ha una cosa per tu :).

Jordicine ha dit...

M'apunto l'exposició a l'agenda. Els ballarins aquests van venir al programa en el qual treballo i van muntar un xou brutal. Petons.

DooMMasteR ha dit...

Ja vaig anar a veure bodies. La veritat em va agradar molt, però si que és veritat que a més d'un l'hi pot impressionar massa :-)

Unknown ha dit...

He sentit molt bones crítiques de Bodies, sembla que, tal com dius, està molt bé. El vídeo, fantàstic.

el paseante ha dit...

Veig que has vingut a la capital, deixant enrere la pols del poble (és broma, eh? També sóc de comarques). I que has disfrutat de diferents experiències. Me n'alegro molt.

ddriver ha dit...

la gent que he portat que surten del tivoli,encara no he trobat cap que parli malament del espectacle aquet,mes aviat al contrari,tots entusiasmats

nimue ha dit...

Bollywood per sempre!! visca! jo vaig anar al Tívoli diumenge passat, l'últim dia de repressentació i encara em dura l'emoció! Això de Bodies no ho he vist però tot el món al meu voltant diu que val la pena...

Anònim ha dit...

Bodies...s'ha de veure, sobretot si no estàs acostumat a veure coses del ser humà per dins. Et col·loca allà on ets de veritat, en la carcassa on som.
I el bollywood, me'l he perdut per pocs dies, cagondena!! Però penso que deu ser com dius, ple de força i energia.
Llástima..però com dius..vaig a moure el cos, que no es rovelli.Gràcies!;-))

Una abraçada de bodie a bodie. ;)

Maite Fruitós ha dit...

Hola Joana!

Vital, vital, que bé! ;-)

A mi també em feia certa cosa l'exposició però hi vaig anar i la vaig trobar una lliçó magistral d'anatomia, alhora que una bona experiència per fer-nos valorar més el temple que és el nostre cos.

He sentit dir que els cosos utilitzats són de morts que no havien aconseguit identificar, i tampoc ningú reclamava. Qui sap, però el cert que res a veure amb esquelets i òrgans de plàstic...

Els mateixos orientals diuen referint-se a la Salut que l'aigua estancada es podreix i la que es mou mai es fa malbé, així que esplèndid això del Bollywood, perquè de moure's realment ho fan!

Una forta abraçada

Joana ha dit...

Arare De fet són cossos tractas amb poliuretà i no semblen de veritat, sinó de plàstic. Hi ha persones que dónen els seus cossos a la ciència. És un acte altruïsta. Reconec que hi ha qui no li hagi agradat.Gràcies reina mora!
Ja sé que t'ha agradat Doommaster !
Uri No hi ha sang ni fetge! ;) Tot polit!
Permete'm... El cos com qualsevol màquina té un desgast, però no em negaràs que rutlla a la perfecció. ( tu en sabràs més que jo...les reaccions químiques, etc, etc ) ;)
Així coincidim Striper !
Hi ha d'haver gustos per a tothom! joan !
A mi m'ha sorprès gratament Sense fer soroll
Aquí no coincidim Xexu però tan amics. I sí...deu ser la meva vocació frustrada de periodista d'agenda cultural! ;)
Em refereia a la part biològica toy no a l'emocional...aquesta va a la seva "bola"!
Gràcies Merike .Ens llegim!
wapa Zel , entre gustos i morbo...Estic bé. Gràcies!
Gràcies Jo mateixa !
Sembla ser rita que són cossos de persones mortes per causa natural i que ningú va reclamar el seu cos. O donats per estudis científics. En tot cas per fer estudis ha de ser amb humans. A mi no m'importaria donar-lo! ;)
Et veuràs per dins espia !
Ja hi he passat Rita Gràcies!!!
Quanta energia desprenen eh? Jordicine !
Hi ha opinions de tota mena núria !
M'agrada espolsar-me la pols...i posar-me les sabates de xarol i baixar a la capital! Paseante Els de comarques som així! ;)
Així ja veig que som majoria! I quina marxa!!! Ddriver!
Casi que fas salat Nimue !Quina vitalitat! eh?
Catxis Kamal ...T'hagués fet moure el cos!
Doncs a ballar Myt !

Eli ha dit...

El cos, quin gran món!!!!

Rita ha dit...

Sóc donant de tot, joana, fins i tot de medul·la, però per a una expo no que no em donaria, però bé, si són cossos no reclamats...
Petons, maca!

Joana ha dit...

Cert Eli !
T'entenc Rita ! ;)gràcies!