Live is short,eat dessert first! ( Viure és curt,menja les postres primer!)

dissabte, 23 de febrer del 2008

Nova teràpia

Per el tractament del càncer de pròstata. L'HIFU - L'Ultrasó Focalitzat d'Alta Intensitat. Utilitza energia ultrasònica, o ones sonores, per escalfar i destruir àrees específiques del teixit.
Aquesta tècnica és originària dels Estats Units. S'aplica des de principis de la dècada dels 90 i s'han fet més de 5.500 intervencions. L'aparell o robot és el Sonablate 500.
Els avantatges d'aquest tractament són que no requereix cirurgia i la recuperació és més curta. No és invasiu ni dolorós i els efectes secundaris ( incontinència i impotència) pràcticament inexistents. Es fa amb anestèssia espinal ( epidural ). Per tant hi ha menys riscos associats a l'anestèssia general. Només cal un ingrés hospitalari de 24 hores i abans d'una setmana es pot fer vida normal.
S'usa energia neta, es a dir, el pacient no està exposat a cap radiació que pugui malmetre els teixits del voltant de la pròstata.
Durant el tractament, les ones sonores passen a través del teixit sa sense malmetre'l i en el punt focal s'augmenta la temperatura a 90º C destruint el teixit seleccionat.
Crec que estem davant una revolució en el tractament del càncer de pròstata. Gens traumàtic i amb garanties de bona qualitat de vida dels homes.
Fins fa poc només es feia la cirurgia radical per erradicar aquest tumor. Actualment hi ha diverses tècniques. La radioteràpia, la braquiteràpia, la crioteràpia ( amb radiacions, calor... ).
El càncer de pròstata junt amb les malalties cardiovasculars i el càncer de pulmó encapçalen el rànking de mortalitat en els homes.
Cal estar ben informat ja que la qualitat de vida d'una persona ,després d'ensopegar amb els entrebancs que la vida ens posa en el camí, és el millor regal.
Aquest post el dedico als blocaires del sexe masculí. No descuideu les revisions quan toqui. D'entrada només cal unes anàlisis clíniques de sang ( PSA ) i una visita al uròleg. El protocol mèdic estableix els 50 com l'edat d'inici o abans si hi ha molèsties urològiques . Us recordo que hi ha una afecció molt típica dels joves que és la prostatitis, molt molesta i que cal tenir-hi cura.
Bon cap de setmana a tothom!








Shania Twain - Man! I feel like a Woman

32 comentaris:

Sergi ha dit...

Gràcies Joana. He trobat el post interessantíssim, i no ho dic per dir. No coneixia aquesta teràpia, i mira que sóc del ram, però no estic al cas d'aquestes coses. Sempre és important fer-ne difusió, i la plataforma des de la que es faci tant és, mentre arribi a força gent. Per què no un blog? Genial que dediquis part del teu temps a parlar-nos d'un tema tant preocupant, però donant esperança a aquells que pateixin d'aquest mal. A més, trobo que ens parles d'un tractament molt revolucionari, i que suposo que quan estigui més estudiat, pot ser útil per tractar molts altres tipus de càncers i patologies similars. De nou, gràcies per aquesta tasca divulgativa que has fet, i gràcies també com a home, és clar.

Striper ha dit...

Gracies per dedicarnos un post al blocaires i si el tema es sobre la nostre salut millor que milllor.

zel ha dit...

Bé, ho trobo encertat, tot i que al principi m'he dit, sóc a ca la Joana? Però el meu sogre va morir d'això, per no cuidar-se, així és que, gràcies de part dels homes. Petons!

ddriver ha dit...

guaisima gracies per l informacio,encara tenim uns anyets de birilla jajaja

Anònim ha dit...

M'ha agradat aquest post, perquè aquesta malatia, com d'altres,són coses que ens podem trobar de sorpresa, i saber que s'estan implantant noves tecnologies per a que els pròxims malalts puguin evitar-se la radiotèrapia etc... doncs és un apunt d'optimisme.

Antoni Esteve ha dit...

Gràcies també de part meva, es curiós el poc que ens preocupem els homes per aquestes coses fins que ens hi trobem.
...i jo encara preocupant-me del meu estomac encongit per les meves cobories! Renoi, no hi aprendré mai!

ptns!

Toy folloso ha dit...

Amb el goig que fa el canari quan està content, sembla que no li tingui de passar mai res.

El veí de dalt ha dit...

Vaig a l'agenda...;-)

Joan de Peiroton ha dit...

Ara que t'he llegit, em sento molt millor :D!!!
Gràcies per la dedicàcia !!! I si tens altres notícies encoratjadores per a la nostra salut de mascles, no dubtis!!!!
Mira, espero no haver mai d'experimentar aquest tractament revolucionari, lol !!!
Bona setmana, Joana!!! Doncs, les vacances s'estàn apropant!!!;)) Tant de bo!!!Una abraçada!!!

Albanta ha dit...

Sempre interessant, mai deixes de sorprendre'm.
Tot i no ser home agraeix igualment aquesta informació. I faig meu el consell. He d'anar a revisar-me, fa ja molt que no ho faig, i la prevenció és fonamental.
Gràcies pel toc!
Una abraçada dolça!! Que tingues bona setmana.

Albanta ha dit...

Sempre interessant, no deixes de sorprendre'ns!!
Tot i no ser home, s'agraeix l'informació igualment. M'ho aplico igualment, nosaltres les dones també hem de revisar-nos de tant en tant. És molt el que hi ha a guanyar.
Un petó dolça

Albanta ha dit...

Sempre interessant, no deixes de sorprendre'ns!!
Tot i no ser home, s'agraeix l'informació igualment. M'ho aplico igualment, nosaltres les dones també hem de revisar-nos de tant en tant. És molt el que hi ha a guanyar.
Un petó dolça

Boira ha dit...

Ostres Joana, mira, m'has animat! Sempre és bo saber de nous tractaments i de com evoluciona la ciència. Se que queda molt lluny tot això, però si ho han començat a aplicar pel càncer de pròstata segur que es podrà aplicar per altres tipus de malalties. Mira, potser sembla una tonteria, però m'has donat esperances de que tot és possible. Jo tinc endometriosis, que tot i no tenir res a veure, el teixit no deixa d'actuar com un càncer, però en aquest cas benigne, saber coses d'aquests avanços em fa pensar que potser algun dia també podran aplicar tractaments així a dones com ara jo.

Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

Carai Joanita molt bona ideia de fer servir com a fil conductor el teu blog d'aquesta malaltia.Em sembla que la gent en pren més atenció si és d'una manera lúdica i posa a la pràctica la prevenció.
Molt asgraít per l'informació, que potser un uróleg no ho hagués fet tant bé.
petons...

DooMMasteR ha dit...

Moltes gràcies per la informació!! Com bé dius, és el cancer més estés en els homes, i qualsevol avenç és bo :-)

Alepsi ha dit...

Hòstia... gràcies per la informació, Joana. Un post molt interessant, de debó!!!

BACCD ha dit...

Ens hem de cuidar i és bo estar alerta d'aquestes tecnologies. I fas bé d'aconsellar els homes que es facin revisions. Per a les dones és una cosa pràcticament assimilada això de fer-se-les, però els homes no se les fan gaire sovint, a no ser que es detectin algun problema.

Un petonàs i una bolt bona setmana!

Montse ha dit...

interessant! (ets metge?)

petonets per a la setmana.

Jobove - Reus ha dit...

molt bon post i didàctic, els homes estem molt agraïts, ja saps que som molt perucs

petonets

Mon ha dit...

gracies Joana... crec que estem tots d'acord que es molt valiosa la teva informació ets un sol, crec que estem tots d'acord .... un petó

Clint ha dit...

Tot i això aquest no és el tractament de la seguretat social oi? Darrerament a la família hi ha hagut un cas i ha acabat amb cirurgia convencional, bastant més fotuda de recuperar.

Tot i així i per la part que em toca, espero que ràpidament trobin una tecnica menys "invasiva" per revisar-nos! jajaja

Gràcies per la info!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Joana, ho sento però trobo aquest post una mica “cafre”. Prefereixo pensar en les flors dels fruiters que amb els càncers de pròstata. Si donat el cas m’hi trobo, ja m’encomanaré al metge o a qui sigui, de moment no vull ni imaginar-m’ho. Petons.

espiadimonis ha dit...

Com a home, et dóno les gràcies per dedicar-me un troset d'aquest post. Ha estat una lliçó interessant. Ara, que això de les revisions fa una mica d'angúnia, no sé si m'entens. :-(

Joana ha dit...

Gràcies a tu Xexu.És una teràpia molt novedosa a Espanya. T'hagués agradat escoltar a n'en Joan Massagué , que avui ha donat una conferència a Girona, i ha tocat molts aspectes bioquímics , químics i d'assajos clínics sobre les metàstassis. Un gran nivell aquest científic català.
Gràcies Striper!
Em sap greu Zel ...I sí , malgrat el post, és a cala Joana !;)
Confiem que moooolts ! ddriver!
Tot i que queda molt per fer Sense fer soroll!
Una abraçad i molts ànims Antoni!
Cuida'l Toy !
Si ets de la primera volada... Veí !
Bones vacances Joan !
Una abraçada Albanta!
Catxis Boira!L'endometriosi és una mica i força engorrosa i difícil de tractar! Cuida't molt!
Un petó! Supertram!
Gràcies a tu, per considerar-lo d'interés, doommaster!
Gràcies Alepsi , un tema on els psicòlegs també hi tenen feina!
Cal donar-los una empenta , als homes, Duschgel! Els costa anar a les revisions...
Gràcies Arare. No , no ho sóc. ;)
No cal que ho diguis Té la mà, ho sou ! ;)
Un petó ... Mon !
De moment ...és per la via privada , només Clint . No entraré en l'etern debat de sanitat pública / privada. És un avenç i novedós i no té comparació amb la cirurgia. Confio que el teu familiar estigui ja en " forma" ! I res d'escarafalls , home , per la revisió! ;)
D'acord! Vitalis , és més fàcil pensar que a nosaltres no ens tocarà...però estem dins el " bombo" i hi ha " aquella possibilitat" que ens fa pensar-hi de tant en tant!
Les flors del teu bloc són un regal! Gràcies!
T'entenc espiadimonis ! La meva capacitat arriba fins aquí...no gaire més eh?

Unknown ha dit...

Aqest post m'ha fet vindre al cap allò de Tempus Fugit...

Joana ha dit...

Carpe Diem! Tondo

Unknown ha dit...

jejejejej

Anònim ha dit...

Hola, no em coneixes, però vinc sovint al teu Blog.
Passat pel meu , si tu vols, tens un regal (Premi Arte y Pico) per al teu Bloc doncs crec que se'l ha guanyat.

Kamal (abans Tarek)

Anònim ha dit...

Hola , soc en Kamal un altre cop. El sistema que descrius pot ser bo, però s'ha de tenir en compte que no val per les Neoplàsies que han sobrepassat la càpsula, els no localitzats. De fet la prostatectomia avui en dia , esta casi descartada , per la possibilitat de recidives i la impotència i incontinència que produïen amb molta facilitat. Avui en dia s'aplica Radioteràpia + Hormonoteràpia d'entrada. Si recidiva, Quimio o Crioteràpia. Vamos que et ponen deixar congelat.
I els metges del "Seguro" casi mai et demanen la PSA i tampoc et fan el Tacte Rectal, sistema infal·lible per detectar qualsevol alteració de la glàndula i com pots suposar molt baratet, només cal un dit i un Recte. Ara , això si, dona molt pel sac.
Bé, un article interesant i molt.

una abraçada

Joana ha dit...

;) Tondo !
Hola Kamal ,
Gràcies per visitar-me, encara que sigui en silenci. Ets benvingut. I moltes gràcies per aquest " guardó".He passat per casa teva. Hi passaré amb més calma i m'hi entretindré. Hi ha molt per llegir i per reflexionar. Gràcies !
En quant a l'HIFU ,Tens raó. Només es pot fer en neoplàsies localitzades i sense metàstasis. I no puc donar-te la raó en què no se'n fan de prostactectomies. Per desgràcia encara se'n fan massa. D'acord , en que cada cop més s'obta per altres tractaments ( quimio, crio, etc...)però crec que aquest tractament dona molt de joc en la recidiva dels efectes secundaris tan temuts per a qualsevol home. Sens dubte , ara , com a nova teràpia encara és molt cara, però hem de confiar en que sigui el tractament d'elecció en poc temps.
En quant al PSA, si el metge de capçalera no el demana, li podem dir nosaltres que ens el demani.Per això cal estar ben informats. I el tacte rectal..., millor que el faci l'uròleg, com a " coneixidor de la materia".Serà més eficaç.
Una abraçada!

el paseante ha dit...

Sóc absolutament hipocondríac, però aquest post m'ha donat "bon rotllo". Moltes gràcies Joana.

Joana ha dit...

És el que volia transmetre Paseante ...Bon rotllo i un tractament innovador. I ...no t'escoltis tant! ;)
Bon cap de setmana!