Live is short,eat dessert first! ( Viure és curt,menja les postres primer!)

dilluns, 29 d’octubre del 2007

Càpsules ( I )


La setmana passada a la premsa i a la ràdio hi havia notícies referents a la salut.
Una més bona que l'altra. Com cada any estem en el periode de vacunar-se contra
la grip. El diari El País deia que unes 3.000 persones moren cada any a Espanya degut a la grip i a les seves complicacions. Les xifres són similars a les morts per accident de trànsit i doblen a les morts per el sida. Cal prendre-s'ho amb serietat.
Es recomana que es vacunin les persones de més de 45 anys i nens de 6 mesos a 5 anys que pateixin altres malalties ( asma, diabetis, malalties renals,etc.).
També la gent amb risc d'agafar-la i transmetre-la ( mestres, personal que treballi amb escoles bressol, sanitaris, etc.), i persones amb malalties cròniques i immunodeprimides ( al.lèrgiques, amb tractaments de quimioteràpia, etc ).
Com sabeu el virus de la grip muta cada any i per això les vacunes són diferents i cal vacunar-se cada any. La vacuna només immunitza contra la grip i no contra els refredats. És una punxadeta i t'estalvia una setmana de malestar i febre alta.
L'altra notícia és més positiva. Ja es comercialitza a Espanya la vacuna contra el
Papiloma humà. Aquest virus i les seves variants són responsables del càncer de coll d'úter en les dones. Cada any es detecten uns 2.100 casos dels quals 600 dones moren.Poca broma. La vacuna ja està disponible a les farmàcies a un preu d'uns 460 euros. Els serveis sanitaris públics la inclouran ,a apartir de l'ú de gener de 2008, al calendari de vacunacions obligatòries. Aconsellen vacunar les nenes dels 11 als 14 anys i noies fins els 26. Igual com es fa amb la vacuna contra l'hepatitis B, a les adolescents. Són 3 dosis i la immunització és per tota la vida.
Hem de tenir en compte que tant l'hepatitis B com el virus del Papiloma humà són malalties de transmissió sexual, no menys greus que la sida. Diferents malalties, diferents símptomes, diferents complicacions.
És una bona notícia, doncs, comptar amb aquesta nova vacuna tot i que queda molt per fer.
**********************
Aquests dies abelleix sortir al camp i passejar. Com veieu tenim una tardor molt florida.
Encetem una setmana molt curteta... Si no plou val la pena aprofitar i captar els colors que hi ha al bosc perquè , de bolets, de moment pocs!

25 comentaris:

Boira ha dit...

Oh! Quin mal rotllo m'ha entrat Joana, la meva hipocondria em passa factura!
Si, ens hauríem de preocupar més d'aquestes coses. Bé, no tant com jo, però més en general.

Petons!

Tals ha dit...

Uf grip no, quina por! I més amb aquestes dades, sembla mentida, no em pensava que fos tan greu :S
Sort que com a recompensa tenim les últimes flors de l'any i llàstima que aquest any no es veuen gaires bolets :( un petó

rosa ha dit...

la grip fa tan de mal?,jo ja fa anys que em vacuno..
molt bé per la vacuna contra el papiloma estic realment contenta, quan ho vaig llegir vaig pensar amb les meves filles...

Cèsar Llamborda ha dit...

Gràcies Joana, ets un sol... també en fires.

Una abraçada!

República B612 ha dit...

Sobre la vacuna del Papiloma hi ha hagut un fet que m'ha indignat molt. A molts telenotícies, per no dir tots, deien que havia sortit la primera vacuna "contra el càncer". Això és si fa no fa, com dir que els pegats de nicotina o els condons són vacunes contra el càncer. Evitar una causa d'un càncer com el de coll d'úter és fantàstic! Però és una vacuna contra un virus! No és bo per ningú que la gent cregui que hi ha vacunes contra el càncer. El càncer és un grup de malalties amb un conjunt de causes i conseqüències extremadament ampli. Molt lluny estem de trobar una vacuna contra un tipus concret de càncer i encara més (si és que s'hi pot arribar algun dia) de trobar la "vacuna contra el càncer".

Mikel ha dit...

no em barrufa la grip i l´altre virus no se quin es pero tampoc em barrufa , no em barrufen els virus.

Clint ha dit...

He fet tard a vacunar-me, de la grip s'enten!...vaig a buscar un mocador!

Déjà vie ha dit...

esta molt bé q facis un post explicant coses, q en akest cas, a mi no m'havien passat per alt, pro sovint ho fem. La vacuna dl papiloma humà crec q serà d gran ajuda i vaaaaale potser la d la grip també pro nose pq sempre sembla menys important ( q no q ja ho sé q no ho és!) ptonets.

Antoni Esteve ha dit...

vaja, menys mal que no estic a l'edat de la població de risc, que sinó em deprimeixo.

La segona noticia es tota una celebració!

Es cert que queda molt per fer, però de vegades veus que es donen petites passes que alegren l'ànima.

petons!

gatot ha dit...

ais joana, que ja has posat la por al cos a la comunitat blogaire!!!

dona, si que les dades de la grip són certes... però si fa víctimes és perquè aquestes estan afectades per altres malalties que ja els hi han minvat les defenses inmunitàries. Tampoc cal crear alarmisme, oi? :)

I pel que fa a la vacuna del papiloma... m'indigna que ja sigui a les farmàcies i els pobres s'hagin d'esperar a l'any que ve. En tot cas té una cosa positiva això... si la primera tongada surt defectuosa, al menys els pobres no seran els conillets d'índies com sempre! :P
(eps.. de bon rotllo, eh?)

petons i llepades preventives!

iruNa ha dit...

Ostres... doncs sí que és seriós el tema de la grip!! Realment són bones notícies, lo de la vacuna... el fet que mori tanta gent de grip és nefast, evidentment. Suposo que el problema rau justament en la mutació del virus i en que ataca als més febles.
Doncs apa, tots a vacunar-se!!!
una abraçada i acabar de gaudir del bon temps!!

Joana ha dit...

Crec, Boira que ens hem de preocupar lo just.Però no et passis eh? petons!
NO és gens agradable , la grip, no. De fet sembla una malaltia de res però és virulenta, punyatera!
Cuida't Tals !
Rosa , perquè es pot complicar amb bronquitis, neumonies , problemes de ronyó.. Millor vacunar-se! ;)
Un plaer , com sempre, llegir-vos i que passegis per aquí! Cèsar ! Un petó!
Estic tptalment d'acord amb tu 612 . Catalunya necessita científics com tu. Gràcies per l'ampliació!!!I no cal confondre-ho. VIRUS/ CÀNCER o.k
Ni a mi ni crec que a ningú, Mikel, però pul.lulen arreu i cal anar en compte!!! Vigila que o et pilli el virus de la grip! ;)
Deu ser un refredat, Clint! ,A tu no et pilla cap virus!
Gràcies Déjà , de fet només he transcrit dades i de passada refrscar la memòria...
Jejejej Antoni Deus estar a la millor edat...que és la que té cadascu. Petons gens engripats!
Per rs gatot ...Sempre intento treure la por del cos...En quant a les dades de la grip, sí dius el correcte...però són morts igualment i no precisament totes d'avis! ;)
La vacuna estarà disponible d'aquí a dos mesos. D'acord, hauria de ser ja, però jo no sóc ningú per fixar plaços i em sap greu igual que a tu!
Petons i llepades sense virus! ;)))
Iruna ,les dades semblen reals i també he llegit que hi ha nens. A vegades hi ha gent qiue s'hauris de vacaunar i no ho fa i després és massa tard!
una abraçada wapa!

rhanya2 ha dit...

Amb grip o sense, vacunada o no, m'abellia sobretot passejar pel camp florit... i no fem el pont... on s'és vist! Avui tothom es queixava sobretot perquè molts alumnes el faran i pocs no. Ni camp, ni flors.
Divendres et desitjaré boncapde, Joana...

Barbollaire ha dit...

joana...
jo un any, em vaig posar la vacuna del grip... i ho vaig agafar com mai...
òbviament no m'he tornat a vacunar mai més...
....

Acabo d'arribar del concert...
Genial!!
Sols m'ha faltat el Gelato i Azzurro... Però quins músics que porta...!!
A veure si amb un xic de temps escric alguna cosa del concert...

bona nit, nina
petonet dolç :¬)**

Mon ha dit...

jo l'any passat em vig vacunar per primer cop i vaig agafar una grip de cavall..com mai l'havia agafat. la veritat aquest any no m'he atrevit a vacunar

Striper ha dit...

Jo no em vacuno i aixo que treballo a una escola bressol i mira algun cop agafarla per passar una semaneta a casa ja m'eniriabé pero no hi ha manera com a molt algun refredat.

Joana ha dit...

Hola Violette, quina foto més encisadora...
Jo tampoc faig pont i a sobre treballo demà... Però intentaré fer una escapada al bosc!
Jo penso que l'haguessis agafat pitjor sense vacuna...Aquell any debia tocar! Però la vacuna immunitza, segur!Una orquestra de luxe, sí senyor!Petons barbollaire
Catxis Mon Tu també? Ì això que no hi tinc comisions. Entre tu i uns quants més les passaria magres. T'aconsello vacunar-te! ;) I no et deisitjo cap mal!Una abraçada!
Una setmana a casa de vacances...sí striper però amb 40 de febre, NO. Prefereixo anar a treballar! ;)I vigila amb els nanets...porten un munt de virus! ;)
Bon pont a qui en faci! I als altres ...una abraçada!

Nosotras mismas ha dit...

Tindriem que estar tots a la guait d'aquestes coses.

Petons

Joana ha dit...

Penso igula que vosaltres jo mateixes ! Gràcies i bon pont!

business process management consulting ha dit...

Couldn't be written any better. Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing! I would love some feedback on my site business process management change when you got time.

credit suisse asset management ha dit...

Excellent article , i just share it with my friend of Italy. I Stumble UP your blog post , you will notice an increase of traffic within 24 hours for targeted people. Cheers . Please come visit my site digital asset management give me any valuable feedbacks.

Mesothelioma Attorney New Mexico ha dit...

There is obviously a lot to know about this. I think you made some good points in Features also.


State of New Mexico Lawyer Directory,
New Mexico Attorney Search,
New Mexico Lawyers Search, Find
A New Mexico Attorney Lawyers
, New Mexico Civil Law Attorneys, New Mexico Collection Law Attorneys, New Mexico Computers & Technology Law Attorneys, New Mexico Constitutional Law Attorneys, New Mexico Construction Law Attorneys, New Mexico Consumer Protection Attorneys, New Mexico Domestic Partnerships Attorneys, New Mexico Drug Charges Attorneys, New Mexico DUI/DWI Attorneys, New Mexico Education Law Attorneys, New Mexico Elder Law Attorneys, New Mexico Land Use & Zoning Attorneys, New Mexico Landlord & Tenant Law Attorneys, New Mexico Legal Information Services, New Mexico Legal Services, New Mexico Trial Attorneys, New Mexico Vehicular Accident Attorneys, New Mexico Whistleblower Attorneys, New Mexico Workers&#; Compensation Attorneys, New Mexico Wrongful Death Attorneys, New Mexico Wrongful Termination Attorneys

Unknown ha dit...

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It’s the old what goes around comes around routine.
Florida home insurance, Georgia home insurance, Hawaii home insurance, Idaho home insurance, Illinois home insurance, Indiana home insurance, Iowa home insurance, Kansas home insurance, Kentucky home insurance, Louisiana home insurance, Maine home insurance, Maryland home insurance,

Unknown ha dit...

There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That’s a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith.
Massachusetts home insurance, Michigan home insurance, Minnesota home insurance, Mississippi home insurance, Missouri home insurance, Montana home insurance, Nebraska home insurance, Nevada home insurance, New Hampshire home insurance, New Jersey home insurance,

Anònim ha dit...

Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place, i will must refer this information with reference on my website ...
Michigan insurance annuity, Minnesota insurance annuity, Mississippi insurance annuity, Missouri insurance annuity, Montana insurance annuity, Nebraska insurance annuity, Nevada insurance annuity, New Hampshire insurance annuity, New Jersey insurance annuity, New Mexico insurance annuity, New York insurance annuity,