Live is short,eat dessert first! ( Viure és curt,menja les postres primer!)

dimarts, 21 d’octubre del 2008

Inèdit

Imatge de google
L'heu tastada?

No es troba a tot arreu perquè està pensada per a la restauració, és a dir per oferir-la als restaurants però, en alguna bodega o botiga de Delicatessen en venen.

És una cervesa que es va presentar a la fira " Alimentària 2008 " aquest febrer passat.

El segell és de Ferran Adrià i Estrella Damm.

Tenia curiositat per a provar-la i un amic "gourmet" em va dir on comprar-la. Em va dir també que és una cervesa "no pasteuritzada" però sí "doblement fermentada" i per això crec que és menys gasosa ( no boteix tant) i menys amarga.

Està pensada per a substituir el vi en els àpats . Hi ha persones que la prefereixen . Tenint en compte que la cervesa és una de les begudes més consumides al món pot encaixar bé als menús.

El preu a la bodega és de 3,30 euros i d'uns 8 e. al restaurant. La presentació és de 75 cl, tot i que també hi ha la de 50 cl.

L'ampolla és elegant i recomanen prendre-la amb copes de vi blanc.

Té un color daurat i lleugerament tèrbol. Olors de llevats, espècies ( coriandre, gingebre ), pell de taronja, flors balnques i llúpol.

És suau i amb menys graduació que la cervesa "normal", uns 4º.


*****


S'ha de ser prudent a l'hora de prendre begudes alcohòliques però diferents estudis demostren o mantenen que la cervesa i el vi ( sobretot el negre) tenen propietats cardiovasculars. El vi negre compté polifenols , un grup de substàncies químiques, que es troben a la pell del raïm, amb propietats antioxidants, antitrombòtiques i antiagregants.

El flavonoide de la cervesa és el Xantohumol, amb propietats anticancerígenes i altres semblants a les que proporcionen els tractaments hormonals substitutoris ( TSH) en la menopausa. O sigui que abans d'un tractament hormonal ... una copa de cervesa ...

Bromes a part recordo l'època en la qual vaig estar a maternitat, els metges recomanaven a les mares que alletaven prendre 1 o 2 gots de cervesa sense alcohol al dia per estimular la producció de la prolactina ( hormona responsable de la fabricació de llet ) . I no és una broma!!

35 comentaris:

rebaixes ha dit...

M'has fet agafar ganes de tastar-la. I amb l'informació que ens poses, caram, caram./ Vull dir-te que encara que fa anys que no en tasto, prefereixo un glopet de vi, segurament que és el costum d'abans.Però m'has temptat.Anton.

Sergi ha dit...

Una cervesa del Ferran Adrià? I no et quedes amb sed després de prendre-te-la?

Sí que diuen que aquestes begudes tenen algunes bones propietats, però sempre begudes amb moderació, perquè si ens passem els inconvenients també estan molt ben estudiats.

Striper ha dit...

Prefereixo vi o cava a la cervessa pero potser la provi.

Uribetty ha dit...

Quina pinta Joana!
Ha d'estar bona, massa...ara m'has fet venir ganes de beure'n.
Ara que un bon vinet qui li diu que no?
Un petó.

Carme Rosanas ha dit...

Mare meva! Prolactina! Sort que no sóc cervesera, he tingut la prolactina superdescontrolada la meitat de la meva vida, ara finalment, hem aconseguit tenir-la a ratlla.

mar ha dit...

I on la trobarem si la volem tastar?

fra miquel ha dit...

He sentit a la ràdio que algunes cadenes de supermercats la tenen. És clar que no a totes les botigues.
Jo encara no l'he trobada, i m'agradaria probar-la! Algú sap on aconseguir-la?

nimue ha dit...

ains... no m'agrada gens la cervesa...
El vi una mica més.

Jordicine ha dit...

N'havia sentit parlar, però encara no l'he tastada. Aviam si tinc l'oportunitat aquest cap de setmana. Un petó, Joana!

òscar ha dit...

no sóc massa, per no dir gens, cervesser als àpats. sols em vé de gust la cervessa a l'estiu acompanyant alguna tapeta.

tot i així, i ja que el segell ferran adrià és tant reconegut pels entesos, probarem alguna coseta d'ell. ja que "el bullí" no és massa económic, tastarem quelcom d'ell més "terrenal".

abraçada!

estrip ha dit...

l'haurem de provar, però aprofitant l'avinentesa,

hi ha moltes cerveses que no tenen el ressó de l'Adrià i de Damm,

La companyia cervesera del Montseny el més que bé fa 1 any de vida. Cervesa Osonenca!

La Keks, cervesa d'Olot, cervesa de fajol.

si sou cerveseros o cervesaires, proveu-les!

Ah i la cervesa artesanal de les Alberes, de Catalunya del Nord.

quina sed!!!!
Salut!

iruNa ha dit...

Ui... doncs jo ho tinc una mica magre perquè no m'agrada ni la cervesa ni el vi. I les úniques begudes amb alcohol que bec no crec que tinguin cap mena de propietat saludable. Però gràcies per la informació, mai se sap... que la vida dona moltes voltes i els gustos també canvien!!!
una abraçada!

Laura ha dit...

No l'he tastada i en tinc ganes. M'agrada molt la cervesa, i encara que en general la belga d'alta graduació és la meva preferida, aquesta no pinta gens malament. Sí que ho faré, sí, gràcies per recordar-m'ho.

Anònim ha dit...

A mi també m'agradaria tastar-la. Si tinc oportunitat ho faré.

Unknown ha dit...

M'has fet venir ganes de tastar-la, però em penso que em quedaré amb el vi. Però fins que no la tasti...

Jesús M. Tibau ha dit...

doncs no em faria res tastar-la

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Cervesa del Ferran Adrià?. Esnobisme, màrketing ... .La cervesa per fer passar la sed és el millor que hi ha, a demés porta les vitamines del grup B12. Per saborejar un bon lìquit qualsevol altre beguda, vi, cava o licor abans que una cervesa per molt quela etiqueta porti el nom de Ferran Adrià.

Àlex Gómez Ribera ha dit...

Criosa aquesta cervesa...

Diuen que és molt saludable veure un parell de gotets de vi durant el dinar.

Àlex

Anònim ha dit...

Un consell...no la preneu pensan-vos que és una cervesa més de la gamma que tenim a la nostra disposició, perquè personalment no té massa a veure amb el gust típic de la cervesa. Jo sóc cervesera pero aquesta...ho sento...no m'agrada (ho dic en veu baixa i amb la boca petita perquè cada cap de setmana el tinc un parell d'anmpolles a casa...el meu company....en fa la representació!!! aixxxx.)
Molts petonassos ,-)
Jana

Anònim ha dit...

Ja deia jo que era mida petita, no sabia que Ferran Adrià hi tenia res a veure... però m'han dit que no mata, per gustos no serà... heu de provar la Rosita de Tarragona :) fem ciutat jeje

khalina ha dit...

jo també vull provar-la, després de tan parlar-ne. Tot i que no sóc cervesera, per dinar o aigua o vi, segons el cas, i per fer el toc prefereixo una clara, però bé, haurem de provar aquesta nova cervesa

Jobove - Reus ha dit...

en tinc una a la nevera (regalada) i em fa no se qué a obrirla

petons

fada ha dit...

Tres períodes d'alletament de gairebé un any i mai ningú no em va dir res de la cervesa! Ja és mala sort, eh? Que a l'estiu, amb segons què, l'orxata no combina gaire... Un post ben interessant. Mirarem de tastar aquesta novetat. Bon cap de setmana.

Abogadaenbcn ha dit...

m'agrada la cervesa! uix quines ganes!! si fan una d'aquestes sense gens d' alcohol la provo!

Deric ha dit...

em pensava que era cava, quina elegància!

Puji ha dit...

Jo sí l'he tastada. La vaig comprar al Condis, o sigui que no cal anar a cap delicatessen.

Està concebuda per acompanyar menjars, i per a que no ofegui els gustos del menjar l'han fet tan i tan suau, que jo la trobo sosa. Si us agrada la cervesa amb cos no us agradarà. Crec que per apreciar tots aquests sabors i olors que diuen que té, és millor prendre-la sense menjar res, o amb un aperitiu sense gustos forts.

Mon ha dit...

he assistit a unes jornades gastronomiques i he pogut tastar-la. Es molt fina, m'agradat te el toc de Damm i el punt d'originalitat es ideal per gaudir d'un bon apat.

Anònim ha dit...

Gràcies per els comentaris. Només dir-vos que el post és una curiositat més. A l'hora de triar prefereixo un bon vi negre. No sóc cervesera. Per tant només us puc dir que la vaig trobar molt suau.Estic d'acord amb en Xexu sobre el consum de begudes alcohòliques. A la Carme... uns per massa i d'altres per poc ;). Pels qui pregunteu on trobar-la , en Puji diu al Condis.Imagino que es vendrà arreu. Fins ara era novetat i ja se sap.
Gràcies Jana...Pots repartir-ne als blocaires si te'n sobra alguna ampolla. NO ho sabrà el teu company :). És diferent a la cervesa que estem acostumats i potser agradi més als no cervesers.

Que tingueu una bona setmana !

Robertinhos ha dit...

doncs no l'he tastada. A mi no m'agrada gaire la cervessa, tot i que de tant en tant prenc una AK Damm. Però el teu post m'ha fet ganes de tastar la Inedit.

Ara bé, sustituir el vi per la cervessa als menjars...ni de conya!

Com va tot Joana?

Joana ha dit...

Ni de conya robertinhos!
Tot bé i tu???

Guspira ha dit...

L'haurem de tastar... que a mi la cerveseta ben fresqueta a l'estiu em ve molt de gust!

Joana ha dit...

Ja em diràs si t'ha agradat Guspira!

el paseante ha dit...

Fa temps que l'anuncien al programa de ràdio "el Barça juga a Rac1", i a base d'escoltar la promoció fa temps que la vull tastar. I ara me la trobo a casa teva.

És un publi-reportatge?

:-) (és broma eh?)

Anònim ha dit...

Hauriem d'explicar-li amb els senyors de la Inèdit que l'han cagada bastant amb la tonteria de dir que es la primera cervesa pen sada per menjar. Què son sinó les braseries? Braseria és un lloc on fan cervesa, braser ve de barrejar i no de fer carn a la brasa. I a les braseries s'hi dopna també menjar. Una altra cosa és que en aquest pais a on vivim, la cultura de beure cervesa fins ara hagi estat que la cervesa éens la prenem com un refresc i no per menjar. Ara però, gràcies a que la gent li agrada fer cultura i paix és una altra historia. Però no us enganyeu, la Inèdit no és tant artesanan com sembla. En canvi, les cerveses del Montseny, la Guineu, la Moska o la d'Olot, la keks feta amb fajol, ja són una altra historia. Per cert, l'altre dia vaig dinar a Olot i em van dir que preparen una cervesa de fajol negre que s'hi afegeix ratafia de nous. i dues més amb una varietat de blat de moro que és groc clar. La pregunta semrpe és la segünet. COm ens ho hem de fer els de Barcelona ciutat per trobar aquestes cerveses tant especials?

Joana ha dit...

Anònim, llàstima que no signis amb cap nom...
No sóc cap experta cervesera, per tant possiblement tens raó. El que escric ha estat publicat i per tant no sé si l'han encertada o no.
A mi personalment m'agrada el seu sabor però, un cop provada la de fajol, d'Olot, francament em quedo amb la de fajol. I si n'hi ha una amb gust a ratafia i anous...això ja deu ser súmmum!
Gràcies per comentar!