dijous, 28 d’agost del 2008

Les vostres receptes



Això és un Festival de Verdures








Striper - Mussaka - Albergínies farcides de carn i/o verdures


Xexu - Castanyes al caliu ( falten uns dies per les castanyes... )


Clint - Verdures passades pel wook amb salsa de soja


Albergínia enfarinada i fregida. Cruixent...


Amanides


Metis - Parrillada de verdures amb formatge de cabra


Rita - Verdures saltades al wook


Gatot - Conserva i/o melmelada de tomata


Albergínies enfarinades i fregides, farcides de carn o peix


Bitxos i pebrots en fresc :)


Carbassons farcits


Supertramp - Crema de carbassó


Kpitana - Coca de trempó, crema de carbassó


Pebrots i albergínies al forn tallades a tires , oli i pa moreno


Tumbet amb llom, tomàtigues seques per l'hivern...


Lucrècia de borja i bairén - Mussaka, paté d'albergínies, espencat


Crema de carbassons, gaspatxo, pisto, wook de verdures


Cesc - Garrofes...

Nimue - ...

mq - Coca de trempó



Barbollaire - Escalivada, Albergínies i carbassons ,tallats ben fins a la brasa sobre una llosa



Albergínies obertes per la meitat i farcides de carn, la "polpa" de l'albergínia i gratinades...



Amanides



Lluna nova - Amanida de pastanaga, cogombres i tomàquets



Carbassó , albergínies i pebrots a la parrilla



L'espia - Verdures a la brasa



Iruna - Verdures fresques o a la planxa amb un rajet d'oli d'oliva verge extra i sal d'herbes



Té la mà maria - Samfaina de verdures amb patata. Tot gratinat amb un bon formatge per sobre



Mikel - No saps el que et perds .... :)

Carme Fortià - Amanida d'enciams variats, canonges, bacon, panses, avellanes, tomates cherri i formatge de cabra gratinat sobre una torrada de pa.

Kpi - Coca de trempó amb les verduretes tallades més petites!

Albanta - Amanida amb espinacs tendres, formatge de cabra, xocolata amarga ratllada i regat amb oli d'oliva i vinagre de mòdena.

Paseante - Lloms de bacallà pintats amb allioli i escalibada. Papillote de verdures i peix.

Pas a pas

mq:


coca de trempó 200g de farina de rebosteria75ml d’oli40g de saïm50ml d’aigua (per a la massa)20g de llevat de forn75ml d’aigua (per al llevat)tomàtigues, pebres i cebes al gustpebre coentdissolem en un tassó el llevat amb l’aigua (50ml) remenant bé.posem en un bol la resta de l’aigua, l’oli, el saïm i el llevat ja dissolt, mesclant-ho bé amb la mà. afegim la farina i amassem fins que aconseguim una pasta homogènia.untem la llauna amb oli, amb l’ajut d’un paper, i hi estenem la massa. deixem estovar (forn aturat) la massa durant una hora i mitja.preparem el trampó, tallant el pebre mallorquí, la ceba i la tomàtiga, al nostre gust. la ceba es posa a part dins un plat amb una mica de sal perquè tregui l’aigua. en haver passat uns deu minuts premsem amb la mà la ceba i ja eixuta la mesclem amb el pebre i la tomàtiga.en haver passat el temps d’estovar la massa, hi estenem el trampó a sobre. afegim una mica de pebre coent i enfornem la massa a 200ºC a mitja alçada amb foc endalt i abaix, una mitja hora controlant que la massa quedi daurada per abaix. vigileu les voreres per veure si està a punt.

Imatge de google
Gràcies a tots i a totes!!!

18 comentaris:

  1. És que t'hem d'estimar per força, noia! :-)

    ResponElimina
  2. Je Je que bo. A mi m'ha cautivat ñlo de la Coca de trempó. Ah no se per que..

    ResponElimina
  3. bona feina i quina gana, ja tens tema per un llibre de cuina que son els que mes se venen

    petons a tots

    ResponElimina
  4. Puc agafar-ne un tros? Ara m'ha obert la gana!

    I la teva de recepta?

    ResponElimina
  5. Mare meva, quin festival!. Molt bona iniciativa!

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. jo no sòc gaire bon cuiner, però m'encanta menjar verdures. Si us sobra cap plat...

    ResponElimina
  8. ara ja no tens excusa per no cuinar les verdures. tens menu per dues setmanes de tira.

    ResponElimina
  9. Coions, nena, aquesta coca de trempo ha de fer resuscitar un mort!! I a un viu, alegrar-li la vida una bona estona. Quina iniciativa més saludable que has tingut, gràcies!
    Petons i fins aviat.

    ResponElimina
  10. Ooohhh!!! que xulo Joana, és genial. Una bona manera de conèixer una faceta més de tots plegats i de descobrir noves receptes culinàries! I la coca, fa molt bona pinta eh?!
    una abraçada!

    ResponElimina
  11. Jo, sentint-ho molt, és d'aquells plats que declinaria menjar, i em sabria greu, perquè té bona pinta, però jo no puc amb les verduretes. Potser em menjaria la coca i apartaria les verdures, això si.

    ResponElimina
  12. Ohhh! quin munt de receptes boníssimes!

    Si vols el pastís de carbassó...

    ResponElimina
  13. ostres quina colla de cuiners. Jo em nomino per fer de comensal!

    bé també puc portar el vi.

    ResponElimina
  14. Rita,
    :)


    Striper,
    Jejeje..

    Té la mà,
    I carets !

    Clint,
    Tot arribarà... :)

    Dess,
    Gràcies i bentornat!

    Jesús Mª,
    Agafa el que més et vingui de gust!

    Metis,
    Ningú té excusa!!

    Aguarelix,
    Petons saludables i bentornat!

    Iruna,
    Així aprenem... :)

    Xexu,
    Home! Que les verdures són antioxidants i porten fibra i no engreixen i...

    Carme,
    No quedis i envia-me-la. La penjaré! :)

    Strip,
    De fet crec que t'ha tocat! Portar el vi. Gràcies! Serà benvingut!

    ResponElimina
  15. I què tal una bona aminada amb enciams variats, canonges, bacon, panses, avellanes, tomates cherri, i formatge de cabra gratinat sobre una torrada de pa per sobre! mmmmmm em sembla que ja sé què soparé!

    ResponElimina
  16. ei ei que em puc agafar un tros....un suggeriment en tornar fer la coca talla la verdura més petita ja veuràs que t'agradara encara més... quina pinta quin festival de verdures....

    ResponElimina
  17. Arribe tard, però t'aporte la meva:

    Amanida amb espinacs tendres, formatge de cabra, xocolata amarga ratllada i regat amb oli d'oliva i vinagre de mòdena

    Que aprofite!!!

    ResponElimina
  18. Carme F,
    Una amanida mooolt energètica!

    Kpi,
    Fet! Gràcies!

    Albanta,

    Me l'apunto. ;)sobretot amb la xocolata!

    ResponElimina