divendres, 18 de gener del 2008

La recomanació

Un Ribera del Duero - Pago de Carraovejas. Crianza. Tinto 2004



Del color de les cireres picotes madures i d'un vermell fosc

El gust: Una barreja de fusta cremada o fumada i fruits negres ( mores, aranyons ...). Intens i fi. A l'acabament un pèl afruitat per ser un criança.

Decanteu-lo un parell d'hores abans de servir-lo.

( Va ser un bon regal de Nadal )

**********

Anem pels Fideus amb sèpia i carxofes


Ingredients:



1 Sèpia fresca grosseta ( guardar la salsa i sense la tinta )

Cloïsses ( millor gallegues )

Carxofes 2-3 , petites i plenes

Tomata natural

3-4 grans d'all

Un polsim de pebre negre, un de canyella i un de nou moscada.

temps aproximat 45' - 60'





*******************************



En una cassola poseu oli d'oliva i saltageu la sèpia tallada a daus junt amb la salsa marronosa. Al cap d'uns 10' - 15' afegiu-hi la tomata ratllada i un polsim de sucre i un de sal, els alls tallats en bocins i les espècies. Deixeu-ho coure entre 20' i 25'...

Afegiu-hi els fideus (una mica gruixuts ) i doneu-hi uns quants tombs. Que s'amari bé la barreja.

Afegiu-hi fumet de peix o brou o aigua.

Deixeu-ho coure uns 15' i en l'últim bull afegiu-hi les cloïsses i les carxofes laminades.

Que reposi 5' i ja podeu servir-ho.

Queda caldós ... i els fideus al punt...

Bon profit!

29 comentaris:

  1. ...apuntada! ara et mossegaria! jajaja quina gana!

    ResponElimina
  2. Amb aquesta recepta m'has fet pensar que demà he d'anara comprar peix per fer una paella el diumenge per a uns amics. I em pregunto si aquí trobaré el que necessito per a una paella.

    Noia, amb aquestes receptes només es pot dir "guten Appetit!!"

    Molt bon cap de setmana, Joana

    ResponElimina
  3. He tastas aquest vi. És genial. A mi els Ribera del Duero m'agraden molt. Són els meus preferits. El plat fa molt bona 'pinta'. Gràcies per la recepte. Petons.

    ResponElimina
  4. A mi també m'agraden molt els Ribera del Duero!!!! Llàstima que no es pugui tastar els plats o el vi per l'internet!

    ResponElimina
  5. Quin gran plaer deu ser tastar tot això que ens proposses!
    Se'm fa la boca aigua!

    ResponElimina
  6. Ufff Joana, quines coses que fas!

    Acabo d'arribar i m'anava a preparar el sopar. Pensava en la dita xinesa "Esmorza com un rei, dina com un príncep i sopa com un pobre" i com m'ho faig ara amb la gana que m'ha entrat? ;-)

    El vi l'he provat i efectivament és boníssim; m'anoto la recepta dels fideus per provar-la. Gràcies!

    ResponElimina
  7. Mira, ja se què faré demà per dinar. Ara, que a un no li agraden les carxofes, l'altre no vol sèpia... És igual, a mi m'agrada tot...
    Quina gana, sort que ,'acabo de cruspir dues llesques de pa de pagès amb sobrassada, que cotxinota sóc, hauria de fer dieta, i mira! Petons.

    ResponElimina
  8. Quin gran plaer deu ser tastar tot això que ens proposses!
    Se'm fa la boca aigua!

    ResponElimina
  9. em deixes sense paraules, joana! i com deia Descartes, citat per tu mateixa: sense menjar no es pot pensar.

    em convides a dinar?

    petons i llepades afamades!

    ResponElimina
  10. A veure quan queden i tastem el vi que ens recomanes!
    Un petonàs

    ResponElimina
  11. Quina somelier! Un descripció molt convincent d'un vi. (confesso que no m'agraden els negres amb gust de fusta). Una senya de cata molt fina! Però em sorprèn la indicació de decantar 2 hores abans de servir! D'on ha sortit aquesta idea? És pròpia?

    Jo no sóc amant d'aquests ritus. Sé que hi ha vins (especialment els negres) que guanyen airejats. Però prefereixo notar-ne l'evolució dins la copa. D'acabat d'obrir a remenat... Només decanto una ampolla quan tinc convidats que poden prendre's la presència de pòsits com una cosa negativa. Però no sóc un entès en vins. Tan sols en sóc un gran bevedor. Per això pregunto d'on surt la teva indicació... :)

    ResponElimina
  12. que bo aquest vi!!!!!!

    (la capçalera del teu bloc m'ha portat molts records pel dibuix de la noia, el tenia a la carpeta a la uni...)

    ResponElimina
  13. Llastima no m'agraden gaire las carxofes, pero fa bona pinta.

    ResponElimina
  14. Ho sento, però mai he pogut amb les carxofes. La resta deliciós!

    ResponElimina
  15. Uf, a veure si em convides, que això ha d'estar absolutament diví.

    ResponElimina
  16. Quin plat més bo! I aquest vinet...fa venir ganes de catar-lo i més amb aquesta descripció, que bo...:P
    Un petó, això sí, sense aroma de fusta :P

    ResponElimina
  17. Sort que m'agafes que ja he dinat, perquè sinó m'ho cruspiria tot, tot i tot (el vi, boníssim)

    Petonets de cap de setmana, maca.

    ResponElimina
  18. Joana...
    la recepta promesa
    Nena quin tros de vi...!

    Petonets gastronòmics al punt! :¬)**

    ResponElimina
  19. Perquè m'ho fas això ara que han passat festes i que m'havia possat a regim....ufff bueno fare un esfoç va amb una miqueta de pa per sucar jo crec que m'ho acabare...

    ResponElimina
  20. deliciosa recepta, he fet un copiar/aferrar i així la tenc per si del cas un dia d'aquest..em compraré UN ANIMA NEGRE ÀN/2 de les bodegues de Son Negre poble dels meus padrins paterns Felanitx, un dels vins més bons de la meva terra...

    ResponElimina
  21. Els fideus estan per mossegar Clint ;)
    Ho tens magre Duschgel per aquestes contrades...jajaja, a veure si tens sort!
    Bon capde per a tu també!
    Gràcies a tu Jordicine !
    Joan Ja m'agradaria que ni que fos l'olor ,us arribés ;)
    És un plaer! doommaster !
    És més adient per dinar, Myt ...però quan hi ha gana... El vi boníssim!
    No et preocupis Zel que es mengin els fideus!!!
    Tens un plat a casa meva ... Gatot ;)
    Quan vingueu per Girona...Aviseu! Carolina o ets en Joan?
    No sóc una experta B-612 , potser hi entens tu millor. Qui me'l va regalar és un bon somelier i a casa seva el decanta 2 hores abans de servir-lo i m'ho va recomanar ;)I jo "copiar "i "pegar";)
    Benvinguda mercè , M'alegro que siguin bons records!!!
    Uns pèsols??? Puji i Striper :)
    Estàs convidat! espiadimonis!
    A mi m'agrada el gust de bóta ;) Uri !
    Així m'agrada TOT Arare!
    Bon cap de setmana wapa!
    Gràcies Barbollaire ....A mi m'agraden les receptes caldoses...però no faig cap lleig a tot allò que " s'aixeca" ...Els fideus!!!!! i doncs què et pensaves?
    Si només suques una mica de pa només t'engreixaràs 1 gram! Mon!;)
    Això d'Ànima negre...promet! kpitana !
    Bon capde a tothom !!!!!

    ResponElimina
  22. Noia, quin menjar més bo i quin vi!
    Ja he tastat aquest vi i per cert no fa gaires dies.
    El vaig tastar en un Hotel-Caserio del País Basc, apartat del món, en ple bosc, on varem estar tres dies.
    L'amo de l'hotel ens servia una copa a la nit, mentre estavem a la saleta fent petar la xerrada. Fora feia un fred que no vegis i beure una copa d'aquest bon vi era com tot un ritual. Ho varem passar molt bé.
    Bon cap de setmana

    Una abraçada

    ResponElimina
  23. mmmm quins 3 dies!!! Mariaisabel!! I amb aquest vi servit a copes...! Pilla! Bon capde per atu també1

    ResponElimina
  24. i sense tomàquet i només un all?

    com creus que quedaria?

    ResponElimina
  25. mencanta tot el q has proposat, per quan vulgui sentir.me princesa, mho preparare
    petons

    ResponElimina
  26. No sé Chamb, la tomata hi dóna molt de joc als plats sense sofregit.De fet més que un all jo n'hi posaria 4 o 5 per ser més gustós. pots provar-ho i m'ho dius!
    Que poc necessitem per a sentir-nos princeses... ºUn petó P i P !

    ResponElimina
  27. com han quedat? ja veig que a tu la operación turron se't juntarà amb la operacìón bikini....

    ResponElimina
  28. Ep! Me l'apunto i la intentaré de fer la setmana que ve. I el vi, els Ribera de Duero són bons generalment... no sé si esperaré tant a tastar-lo.

    ResponElimina
  29. Se suposa que hem de menjar cada dia ...no, robertinhos? ! ;)
    A veure si t'agrada Núria !
    Bona setmana atothom!!!!

    ResponElimina