dimecres, 19 de maig del 2010

Dijous, arròs

Llddona
Arròs amb verdures, rossejat i sec amb galeres

La galera és un crustaci que s'utilitza per a fer brous de peix i cremes de marisc ( proveu de xafar els caps i fer-ne sopa) . És molt gustós però no és tan apreciat com les gambes i els escamarlans.També és més assequible econòmicament.



Ingredients:

seba tendra

alls tendres

pastanagues

pebrot verd i vermell

mongeta verda

pèsols

tomata

oli

sal,pebre negre, canyella, pebre vermell picant



Fer el sofregit amb els ingredients fins que quedi caramelitzat. Afergir-hi l'arròs i rossejar-lo.

Saltejar les galeres a la planxa volta i volta i reservar-les.

Afegir-hi aigua o brou de peix i a l'últim bull les galeres.

Que us aprofiti!

30 comentaris:

  1. fa bona pinta!

    Provarem de fer-la algun dia!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Valga'm déu, havent sopat i ja tinc gana.
    Aquest arròs amb una amanida de l'hort del veí, un vi blanc de Selva de Mar ben fresquet, un bon tros de pa de llenya i endavant ... festa gran.

    Bona nit Joana.

    ResponElimina
  3. Mira que et dic...soooooooooort que no tinc galeres...perquè m'he saltat el sopar i llegint m'ha vingut una salivera...:)que em posaria a cuinar ara mateix!!!
    És ben veritat, els sabor de les galeres és boníssim. Tenia un pare que n'era ben aficionat...
    Tanco...que si no...
    Nyam!

    Una abraçada de bona nit, Joana!

    ResponElimina
  4. No has dit l'hora per menjar aquest requisit!

    ResponElimina
  5. Mmmmmm. Qué pinta!!!!

    ResponElimina
  6. Guardam un platet cuant el tinges fet, exquisit.
    que disfrutes el fin de semana.
    besos.

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta! Mmmm! :-)

    ResponElimina
  8. Segur que és bo!!!! m'encanta l'arrós

    ResponElimina
  9. A mi n osé que em passa que no puc amb la galera! Jo el faria així, però sense aquesta bèstia que em representa un trauma infantil -I CAR-!

    Bon profit!

    *Sànset*

    ResponElimina
  10. Molt bo Joana, s´intueix i gairebé en sento l´oloreta. Però jo me´l faré sense galeres, o si n´hi poso, no me les menjaré. És dels millors crustacis per donar bon gust a l´arròs, però em provoquen alèrgia. Llàstima!

    Bon profit!

    ResponElimina
  11. acabo d'esmorzar però ja tinc ganes d'anar a dinar!

    ResponElimina
  12. Sembla ben fàcil! Tot i que si provo de fer aquest plat, el faré amb algun altre crustaci perquè la darrera vegada que vaig menjar crema de galeres vaig acabar vomitant 3 o 4 cops! :S

    ResponElimina
  13. Doncs, mira que ja spom dijous... llàstima que avui no dino a casa! Té molt bona pinta!

    ResponElimina
  14. Les galeres només serveixen per fer brou perque tenen més espines que un eriçó.
    Si un dijous estàs per la costa, ves a fer un menú d´arròs al restaurant del port vell de Palamós, però no ho escampis gaire això, que ja hi va molta gent....

    ResponElimina
  15. Tu o ens sedueixes o ens sedueixes eh!!! :-)

    Quina gana m'has fet venir! Ja en tenia una mica, però ara ja... Quina bona pinta!!!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Sóc una cuinera nefats, Joana!! Però ho intentaré.

    ResponElimina
  17. La meua mare sense galeres no fa cap arròs perquè sempre diu que són molt gustoses. Bona recepta!

    ResponElimina
  18. mmmm, m'has obert la gana!

    I si salteges les galeres abans del sofregit? així ja tindries l'oli perfumat d'entrada...

    Has provat la sopa de galeres del Fermí Puig, esta molt bé!

    ResponElimina
  19. I si no es dijous també es pot menjar! te una pinta!!

    ResponElimina
  20. Ostres! vaig a fer-me el sopar...m'has fet venir gana!

    ResponElimina
  21. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  22. novesflors20/5/10 12:54

    Ui, això ho he de provar jo.

    ResponElimina
  23. Quina gana! I no es podrien saltejar les galeres a la cassola abans de posar-hi les verdures? D'una banda, la verdura agafa el gustet dels crustacis. I també t'estalvies netejar la planxa (molt important) :-)

    ResponElimina
  24. Quina bona pinta que te.

    ResponElimina
  25. Mar,
    A veure què tal!petons

    Pere,
    Quanta raó!El vi que no hi falti :)

    Fanal,
    No s'hi val a saltar-se el sopar :)

    Joana,
    Tu avisa que jo hi poso una tassa més d'arròs :)

    Eli,
    I quan tens gana , més :)

    Ricardo,
    Fet! Un bon cap de setmana també per a tu!

    DooMMaster,
    Sobretot si no has dinat...

    Garbi,
    I a mi! Tan és que sigui dilluns com dijous!

    Sànset,
    Doncs sense galeres!

    País secret,
    Mmmm això rai...sense marisc!

    Estrip,
    Només pensem amb el menjar oi? Ah! i en altres coses...

    Núr,
    La memòria selectiva eh?

    Carme,
    Qualsevol dia no?

    Toy,
    Et donc la raó. No són bones per menjar però gustoses. Gràcies :)

    Rita,
    jejeje...és la gana Rita!

    Mireia,
    No té cap complicació :)

    Kweilan,
    I té raó!
    Clint,
    Ets un gourmet, ho sabies? I només apareixes amb el futbol i el menjar jejej
    Tens raó...aquest cop ho vagi fer al revés.Tenia brou de peix.
    He de provar-la! gràcies
    Gurmet,
    A qui li agrada l'arròs qualsevol dia, tens raó

    Elvira,
    Millor arròs bullit per sopar...

    Novesflors,
    A veure si t'agrada!

    Paseante,
    Síii...ho vaig fer al revés :)Tenia brou de peix però millor saltajer-les abans :)
    David,
    Doncs ja saps...poso un plat més?

    Abogada,
    Ja és hora de dinar eh?

    ResponElimina
  26. ummm quina bona pinta, el diumenge en menjarè....bon cap de setmana

    ResponElimina
  27. Fra,
    Ets un sibarita :)

    Mon,
    Jo avui diumenge...no!
    Bon cap de setmana igualment per a tu!

    ResponElimina
  28. Ostres, fa mitja hora que vull anar a esmorzar. Culpa dels blogs, que em retenen. Només em faltava veure aquesta foto!!; me n'hi vaig ara mateix! (però no serà un arròs, i menys com aquest, això t'ho ben asseguro)

    ResponElimina